joi, 24 februarie 2011

Pana la Dumenezeu te omora si sfintii si ingerii si martirii

De cand cu epoca moderna saracul Sisif isi blesteama zilele.
Pentru cei ce nu stiu cine e Sisif un scurt CV : fiul lui Aeolus intemeietorul Corintului, deci un personaj mitologic. Pentru ca toata viata a fost un  mantocar (poate fi considerat un stramos al neamului roman din simplul motiv ca mai toata ziua se gandea cum sa ii pacaleasca pe altii) Zeus a hotarat ca trebuia pedepsit exemplar : excalada un deal impingand vesnic o stanca uriasa, si de fiecare data cand se apropia de varf, stanca se rostogolea si cazna era reluata.
Evident ca  noul management al infernului a hotarat odata cu valul de idei moderne sa schimbe pedeapsa lui Sisif din simplul motiv ca stanca se cam tocise si nu prea mai semana a cazna.
Asa ca s-au uitat ei bine in lumea de sus si au zis:
Cea mai mare tortura posiblia este sa faci rost de o adeverinta in sistemul administrativ romanesc. Cozile sunt mereu existente, niciodata, dar niciodata nu ai toate hartiile necesare la tine, functionarii sunt cei mai scarbosi din univers, iar diferitele sedii sunt situate unul fata de celalalt la dracu-n praznic.Si partea cea mai buna e ca avem un sistem perfect din punctul de vedere al perpetum mobile: moara administrativa, odata intrat in ea nu se mai termina stresul nici dupa ce mori. Urmasii tai vor primii cu siguranta si doza lor de tortura.
Deci saracul Sisif datorita spiritului masochist al mioriticilor indura o noua cazna mult mai teribila in infern este pus sa faca rost de: aprobari, declaratii fiscale, adeverinte contabile, toate certificatele posibile, permise si ...........................................


Un comentariu:

  1. de fapt si de drept situatia sta cam asa.. eu cetatean onest .. contribuabil ( ca de nu am ce face dau impozit si pe aerul de il respir) ma duc la tanti functionara sa cer o adeverinta.. si cum ghiseul ala nenorocit e facut sa te apleci umil in fata " madonei" scarbite si cu mutra acra care vesnic nu are timp.. plec usor capul spun politicos Buna ziua nu va suparati am si eu nevoie de o adeverinta am facut cerere acum 1 saptamana.. scarbita de la ghiseu imi zice ca nu la ea.. asa ca ma indruma la urmatorul ghiseu unde se repeta totul si desigur sunt trimisa la alt ghiseu si tot asa ma plimbi de la Ana la Caiafa intre ghisee si aflu ca totul se rezolva la primul.. unde desigur daca am noroc o primesc in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii daca nu nu e bai prostul are timp sa umble pe la ghisee ca de doamna are doar un motto: timpul trece leafa merge noi cu drag muncim....asa ca Mircea fa-te ca lucrezi

    RăspundețiȘtergere