sâmbătă, 12 februarie 2011

Avem timp

As vrea sa impart ceva drag mie, putina intelpciune. Cel mai des cuvintele pompoase nu fac alceva decat sa arate neputinta de a spune ceva. Sunt un om atat de mut!
Da-mi un motiv sa pot sa cred ca visul nu se pierde atunci cand valul se ridica si realitatea apare la fel de cruda ca o gheara ce isi infige lama in carne. Motive ce nu apar pentru ca nu exista.
Cand se trage linia ramane doar oboseala de a fi dezamagit mereu.
Drumul fara de final , o naveta intre rai si iad. Uit mereu cat de mult pot sa ard in lumina lumanarii ce striveste aripile de fluture menit sa traiasca doar o zi.
Final. PUNCT. Din nou mai mor putin.

vineri, 11 februarie 2011

O poza care spune multe despre secolul 21

Foto: Jodi Bieber,Cea mai buna fotografie a anului 2010: Bibi Aisha, afgana care a fugit din casa sotului dupa ce a indurat torturile acestuia.
Unul din discursurile pe care le urasc este cel despre cat de civilizati suntem noi ca societate. Ghiocei si parfum de levantica in secolul XXI a ajuns umanitatea. Parerea mea e ca suntem la fel de primitivi in esenta noastra, din multe puncte de vedere chiar mai subdezvoltati decat inaintasii nostri.
A nu se confunda piramida imformationala cu phisicul imprimat de porniri animalice. Si cum poza de mai sus spune mai mult decat as putea eu vreodata sa exprim in cuvinte va las sa admirati gradul de emancipare al societaii umane.
PS:Nu accept nici un comentariu de genul: e un caz izolat.

Un mic anunt :)

M-am hotorat sa generez pentru blog pagina speciala pe Facebook http://www.facebook.com/#!/pages/Blogul-unui-inconsecvent/125487650855671 si de asemenea pagina pe Twiter http://twitter.com/#!/bucureiadrian.
Cei interesa

Zumzet de picamar

 
Romania este probabil cea mai bine pregatita natiune in eventualitatea unui conflict mondial din simplul motiv ca avem deja transeele realizate. Asa ca la prima raza de caldura,in fata biroului in care lucrez s-a format o echipa de profesionisti cu singura misinue de a realiza o mirifica groapa. Evident principiul Dorel este respectat cu sfintenie. Sunt 5 bravi angajati care supervizeaza probabil fraierul de serviciu care tarnacopeste.
Si groapa incet, incet devine crater si asa s-a blocat si accesul la strada.
Evident astept cu nerabdare terminarea lucrarii pentru a verifica in cat timp o a doua echipa se va reintoarce la locul faptei pentru a relua munca sisifica de a face din Romania tara cu cele mai multe gropi din Galaxie.

joi, 10 februarie 2011

Si a zis Ratzinger 00100, atentie se inregistreaza.

Parca ieri eram cuprins de un sentiment ecumenic cand aflam cum Duhul Sfant se pogoara asupra utilizatorilor de Facebook. Reuters azi a anuntat ca o aplicatie iPhone de spovedanie a fost aprobata oficial de celebra cacofonie Biserica Catalocia.
Eu zic ca dracu si-a bagat codita in toata aplicatia asta si sunt extrem de curios daca cardinalul Ratzinger se amuza cu baza de date generata de aplicatia respectiva. Evident un concept minunat, intr-o lume in care intimitatea e muribunda nu mai lipseau decat bazele de date cu pacate ale omenirii.
Evident ca idiotii de pretutindenii sunt incantati urmarind deschiderea spre nou manifestata de Benedict XVI. Eu zic ca lupul isi schimba parul dar naravul ba.
Pt cei ce nu inteleg banc ajutator.
Intr-un accident teribil mor 3 cardinali.
Ajunsi la poarta Raiului intra primul dintre acesti la Sf Petre. Iese dupa o ora si striga: iarta-ma Doamne caci nu stiam cat am pacatuit! (evident nu avea iPhone). Intra si al doilea cardinal, dupa 3 ore iese cu acelasi refren de la Sf Petre. Intra in sfarsit si cardinalul  Ratzinger. Dupa 12 ore iese, rupandu-si hainele, Sf Petre urland: Iarta-ma Doamne caci nu stiam cat am pacatuit !
 Pt cei care tot nu inteleg la ce ma refer recomand un studiu al activitatii sus numitului cardinal cunoscut mai nou ca Benedict XVI.

Luna si mia

A trecut o luna decand am inceput sa imi imprastii ideile pe aceasta, sa ii zicem platforma. Am obtinut in acest interval peste 1 000 de afisari ceea ce reprezinta mai mult decat asteptam de la ideile mele.
Din pacate nu am fost suficient de injurat ca sa stiu daca acest rezultat reprezinta placerea de a citi aberatile mele sau este pur si simplu un mod masochist de a ucide timpul.
Imi place sa cred ca pot sa scriu mai bine si de ce nu poate sa aloc si mai mult timp acestui mod de a impartasi ce vede ochiul meu critic in jurul sau.
Multam sincer celor care au avut rabdare sa parcurga paginile din ultima luna.

Amintiri din epoca de aur, ce s-a schimbat oare?

Cele 7 minuni din Romania in perioada ceausista:
1. Toata lumea avea de lucru;
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea;
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea 100 %;
4. Desi planul se facea peste 100 %, nu puteai cumpara nimic;
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate;
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau;
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.
Cele 4 minuni din Romania in perioada basista:
1 Nimeni nu are de lucru;
2 Desi nimeni nu are de lucru, toti suntem freelanceri;
3 Desi suntem freelanceri, nu avem bani sa ne incarcam cartela;
4 Desi nu avem bani sa ne incarcam cartela, toti avem telefoane 3G,

Sunt putin in pana la neuron deci mai lipsesc 3 minuni. Putin ajutor nu ar strica.

Lasa ma ca stiu eu mai bine, am citit eu pe Google!


S-a nascut o noua boala, argumentarea cu netul, pe principiul am citit eu, undeva pe net, argument irefutabil deja: Wikipedia.
Nu exista concept mai tamp de argumentare.
Un exemplu simplu. Sa zicem ca vrei sa afli cate lume foloseste internetul . Am gasit cifra de 1,73 miliarde cam pe vre-o 8 site-uri, mai toti, chiar daca respecta sau nu drepturile de autor, au la baza aceasi sursa: Wikipedia. Partea cu adevarat amuzanta este ca nici Winkipedia nu e autorul stirii respective. Iar daca tantalaii care au preluat cifra pe nemancate s-ar fi obosit sa caute sursa ar fi descoperit www.internetworldstats.com care cu asta se ocupa din principiu si care mai are si obiceiul sa prezinte cifre cat de cat recente.
Ca sa nu va tin in suspans ultima cifra avansata este de 1 996 514 816. Nu s-a gresit cu mult sau imi pare mie destul de mare diferenta?
Pentru a noastra tarisoara avem asa 7 786 700 utilizatori de internet in Iunie 2010 , rata de penetrare raportata la numarul de locuitori de 35,5%
Cat despre Facebook 1 640 580 utilizatori Facebook in 31 August 2010.
La partea cu cate site-uri exista, gogomanii sunt simplisti si cred ei fooooooarte intelegenti. Intra ei pe celebrul ,,goagle'' tasteaza www si dau enter. Cifra pe care apoi o prezinta ca sigura e numarul ce apare la rezultate. Pentru azi avem aproximativ 25 270 000 000.
Ceea ce uita sa precizeze este ca cifra in cauza este numarul site-urilor indexate in Google, dar dragii mosului nu toate site-urile sunt indexate.
Deja ma intind cu argumentatia si nu e cazul. Ideea de baza: nu mai credeti tot ce cititi pe net decat daca verificati temeinic informatia.
Si legat de Wikipedia daca tot insisti sa folositi doar informatia regasita aici, citeste varianta in engleza caci cea in romana e sub orice critica.


Are mama o fetita cat un tanc rusesc

Celebrului T34 in nemernicia mea i-am redefinit intelesul. Asa ca la mine T34 este echivalentul BALSOI. Nu ma deranjeaza tendinta de a devenii Ararat a unor Eve urmase ale lui T rex, ci expunerea generoaselor forme. Mereu am sustinut ca daca esti teribil de prost si nu strigi in gura mare, din punctul meu de vedere esti OK.Evident prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, deci ma deranjeaza fudulia. Cu alte cuvinte arati ca o balena si Greenpeace deja a inceput demersurile pentru a te declara minune a faunei, bravo tie.De ce trebuie insa sa te imbraci ca o balerina cu buricul la vedere si parul la subrat fluturand cu gratie? Iti iteleg parfumul ieftin, stilul vestimentar D&G de SH dar sa-ti traiasca tie colacii, nu te mai imbraca mulat ca jur nu vreau sa recurgutez.
Am intalnit si nu una, ci extrem de multe femei mai mult decat generoase ca forme care aratau extraordinar pentru ca stiau nu doar sa ascunda asta ci si sa isi transforme ,,defectul'' in celebrul je ne sais quoi. Nu mai vorbesc de anuminte culturi care imbratiseaza ca etalon de frumusete corpolenta. Ceea ce ma deranjeaza cu adevarat si simt nevoia de repetie pentru a nu fi inteles gresit este stilul de maxim prost gust in care persoanele se expun. Inteleg ca exista o piata si pentru ele dar eu care nu sunt vizat nu vreau sa ajung Oedip.
Post genrerat de venerirea primaverii cu alaiul ei de flori evident si buruieni.

marți, 8 februarie 2011

The end is near


 Este adevarat The End is near! Domnelor, androginilor si domnilor vine SF Valentin.Rusi au interzis orice manifestare in locuri publice, cu alte cuvinte NIET la Sf Valentin, adeptii teoriei conspiratiei au intrat in fibrilatia obisnuita, manelistii au scos inimioare roz de prin vagauni, si da a inceput nebunia cu IUBIREA. Eu ca la orice anunt de apocalipsa am pregatite floricelele pt orice eventualitate.
Oricum nu inteleg oricat de mult as stoarce neuronul de ce e musai sa fie motiv de sarbatoare? Daca se punea problema sa fie de la inalta poarta zi libera platita de la munca ca sa ne manifestam iubirea, hai ca mai intelegeam. E luni, 14 deci din start o zi mizera. Tot la munca ma duc,  de unde iubire si pt cine? Flori nu cumpar din principiu iar cadouri fac cand am chef nu neaparat ca e vre-o ocazie speciala.
Si daca e sa fiu rautacios (nu ma pot abtine) pt a fi penibili si libidinosi, ieftini si vulgari (cam asa se percepe mai nou iubirea)  zau ca nu avem nevoie de o zi desemnata ca atare in calendar, excelem ,,iubind'' in fiecare zi.

 Sursa foto: http://musformation.com/songwriformation/15.html

luni, 7 februarie 2011

Traiasca mediocrul

M-am saturat pe Photoshop. Lumea imi pare trecuta printr-un filtru de imagine. Unde dracu sunt ridurile? Unde ma intorc numai perfectiune. Sunt sigur ca nici in Rai nu intalnesti atata perfect compus din atat de multe corecturi. Nu ma refer la vre-o revista sau ceva de genul, ci la indesarea pana la saturatie cu un prototip arian de care si Hitler ar fi mandru. Unde intorci capul, ma la dracu, numai succesuri.Si ma intreb ca idiotu: Sunt eu oare ultimul mediocru in viata?
Tot ce se poate.

duminică, 6 februarie 2011

O poza.

Cat de repede poti trece pe langa lucruri pe care nu le vezi oricum. Si imaginea se pierde si nu vrea sa mai ramana la final decat o amintire stearsa pe fundal. Pana la urma e important ce vezi tu dintr-un bec nu ce vede restul in lumina de 100.