marți, 22 februarie 2011

Etnobotanica sa traiasca, macar ea saraca...

Imi pare din ce in ce mai tampa lumea in care traiesc, si nici macar fumat nu sunt. Am facut si eu un mic studiu legat de un subiect destul de actual: etnobotanicele.
Ce am aflat pot spune ca a reconfirmat parerea mea despre prostia si rautatea ce ne inconjoara. In primul rand faptul ca au fost legalizate e comparabil cu a pune la dispozitia adolescentilor un pistol cu o invitatie la ruleta ruseasca. De ce?
Una din trasaturile de baza ale varstei e teribilismul. Si asa era usor sa faci rost ca minor de bautura sau tutun si incercai doar pentru ca era misto.
Acum ai o noua tentatie la dispozitie: etnobotanica.
Problema e ca ce se vinde sub acesta denumirea nu  genereaza doar dependenta ci iti distruge cam tot ce e de distrus prin organism.
Deci e mult mai nociv decat mult blamatul tandem maria-ioana.
Si daca e mult mai nociv de ce a fost totusi legalizat. Din principiu se da vina pe o directiva UE. Dar asta nu insemna ca implemetarea a fost realizata cu cap(in Romania ar fi o premiera) sau ca exista un control asupra fenomenului.
Asa ca am legalizat etnobotanicele. Nu suntem mai liberi sau mai destupati la minte si nici mai ,,ieuropeni''.
Si nu se consuma pentru ca sunt legale. Alegerea de a consuma prafurile din magazinele de vise in detrimentul ,,iarba'' este cauzata strict de pret. Pur si simplu e prea ieftin comparativ cu alte substate halucinogene.
Efectele cum am spus sunt comparabile cu coca deci extrem de severe si in multe cazuri ireversibile. De ce se consuma? Repet pentru ca e mai ieftin decat clasicele halucinogene ilegale.
Pentru ca trebuie sa se mai si moara. Pentru ca nu exista nici macar un gram de responsabilitate lipit de fotolile calde de sus. Pentru ca traim si respiram aer mioritic.

5 comentarii:

  1. N-au fost niciodata ilegale, pentru ca acestea nu existau inainte de anii 2000. Sunt un raspuns logic al nevoilor pietei consumatorilor, cauzat de masurile luate impotriva drogurilor clasice, de la cocaina pana la X (mult mai putin nocive...).Ele sunt substante chimice dezvoltate din metamfetamine, in principal. Combinatiile sunt infinite, astfel ca sunt practic imposibil de interzis. N-ai ce sa faci decat sa incerci sa controlezi fenomenul, sa faci campanii anti , sa incerci pe cat poti, legal, sa combati comercializarea. E un fenomen global care e imposibil de oprit. E asemenator prohibitiei alcoolului din SUA... iar rezultatele vor fi aceleasi... crima organizata va lua amploare si tot ce rezulta din asta... Olanda cred ca e cel mai bun exemplu referitor la cum se poate stopa fenomenul... ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce campanii anti? Mai bine consumatori responsabili

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu fac campanie anti, e inca pe baza de liberatete. Problema apare cand se legalizeaza substante extrem de periculoase si minorii au acces nestingheriti la ele. Nu pot fi anti drog sau prostitutie pentru ca stiu din istorie ca exista o legatura extrem de stransa intre cele doua si firea umana, cat timp va exista ,,pasarea fara pene'' vor exista si cele doua, sa le spunem, vicii.

    RăspundețiȘtergere
  4. my point of view: lasa-i sa experimenteze, sa faca excese si sa moara daca nu au destula minte sa se opreasca. Oricum suntem prea multi pe pamantul asta. Daca sunt destul de 'majori' sa faca un copil sau sa conduca ilegal o masina, sunt capabil si de altele

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord cu punctul tau de vedere, mereu am sustinut ca peste 6 miliarde e deja inspaimantator, dar vezi, exista un dar: pana unde poti merge ca stat, ca institutii. Eu critic, recunosc ca nu am fost prea clar, modul tamp in care statul(care teoretic cu asta ar trebui sa se ocupe, printre multe altele) a gandit si implementat conceptul. Vina in mare e si a presei care a facut reclama din gors(negativa,dar reclama) etnobotanicelor. Deci eu nu zic sa nu experimenteze, ba chiar incurajez asta, dar dupa un punct ar trebuie sa intervina si niste institutii pentru ca vorbim de un fenomen care cauzeaza decese.

    RăspundețiȘtergere