vineri, 10 februarie 2012

NOI VREM PAMANT

Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
Sa vrem noi sange, nu pamant!
Cand nu vom mai putea rabda,
Cand foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
     Nici in mormant!

George Cosbuc - 1894 Fire de tort

Poate ca ne-am saturat dar ne lipsesc mintile care sa puna pe portativul timpului emotile noastre. Asa ca revenim la clasici poate pentu ca in sutele de ani de existenta acest popor in esenta lui nu s-a schimbat. Tot mioritici am ramas tot o primavara asteptam de atata timp o primavara ingropata sub prea multa nea.                                                       

joi, 9 februarie 2012

Balada unui sunet orb

Cantecul de lebeda asterne la masa mea absurd de plina un preaplin. Gandesc in umbra unui fulg batut de vant. Astept sa nu fie cald, oare din primavara sufletului meu pot inflori irisi?
Cautarea e oboseala unui calator orbit de drum si mirajul de a nu te opri. Natura umana nu permite stationarea pentru ca noi suntem generatoare de prea mult agitatie. Sunt liber atunci cand invat timid sa privesc sunete oarbe. Ascult la marginea de eter a tarmului meu imaginile ce vin din spuma valurilor. Invat sa nu imi fie dor decat de dor. Creste usor in mine tensiuna.
Exist. Nu gandesc, doar simt , simt deci exist.

luni, 6 februarie 2012

BOC catre Divinate : Ave Base, morituri te salutant!

Sursa imagine  http://www.mediashow.ro/336079

Se pare ca inaltimea ca si marimea nu mai conteaza. In ce luma cruda traim.
A murit Boc, traiasca nu Boc ci Basescu. Sa fie oare nu mai mult decat o punera in scena a unei replici celebre in care gloate disperata zbiara: Capul lui ,, BOC'' vrem si stapanirea scarbita de zgomotul taranimii se complace pentru ca sincer nu ii pasa. Oricum de pitici numai de bine, parca asa era zicala, cu toate ca se poate ca memoria sa imi joace feste.
Am tot ascultat din plictiseala cretinismele canalelor media. Strada, PIATA UNIVERSITATII e cea care a reusit aceasta victorie. ,,Merde'' cu ce vreti voi.
Boc a cazut pentru ca era un act obligatoriu intr-o tragedie numita generic istoria poporului mioritic.
A lasat ceva Boc in urma? Ca si cei pe care i-a precedat ca si cei care il vor urma Boc nu este decat o expresie  a unei clase politice maneliste care canta acelasi refren obosit poporului: Sa moara dusmanii mei sa am bani mai multi ca ei.
Singura  alinare este ca noi ne alegem din cand in cand hotii.


duminică, 5 februarie 2012

Cate cultura atata revolutie , traiasca involutia

Nu stiu daca sa fiu trist sau pur si simplu amuzat sau mai bine indiferent. Oricum am dat de un imn al Pietii Universitatii 2012 care se vrea chipurile o parodie la nu stiu ce melodie a Rihanna.(recunosc a trebuit sa apelez la google ca nu stiam cum se scrie Rihanna).
Acum ca sa fac o paralela cu un alt imn , cu o alta Piata a Universitatii , nu cu foarte mult timp in urma.
Concluzii sunt multe, mai bine ma abtin ca vine ACTA peste mine si inchide mioritza si al ei cioban nu atat de celebru.