miercuri, 19 ianuarie 2011

Cinefilul din mine

Este extrem de interesanta o paralela pe partea de final a doua filme din punctul meu de vedere excelente.
Dar decat sa ofer o parere subiectiva, mai bine propun generarea mai multor pareri subiective

Eu centrez eu dat cu capul de pe tusa.

Avem si noi ca natie, cel putin partea cu rat, o mica obsesie nationala: fotbalul.Problema e ca nu vrem sa invatam din intelepciunea populara. Termeni ca Avantul Prabusirea, FC Scuipa-n Dunare, definesc extrem de bine talentul echipelor noatre de club.
De fapt de la atata mediatizare, sportul cu mingea rotunda si capete patrate, a devenit o alta manelograma sau telenovela live in direct dar si inregistrat. Pana la urma daca nu ne tremura inima cand Bianca lui Bote si-a mai intodus un Kil de botux in buzelele de pot fi model de airbag, cu siguranta tremuram atunci cand iubita lui Dodel genereza conflicte in ultimul bar de la margina DN.
Pana la urma nu sportul in sine ne intereseaza, nici nu am avea cum, turca jucata de echipele romanesti te indeamna daca esti microbist la autosinucidere(imi place pleonasmul), ci spectacolul cu aere de ridicol din culise.
Daca cineva se indoieste de originile noaste romane cel mai buna argument al paternitatii ilustrului Traian este tocmai apetitul de nesecat pentru circ. Painea de mult am inlocuit-o cu bere.

Un strop de culoare: 172 ani de la nasterea lui Paul Cezanne

Am descoperit o combinatie mai mult decat interesanta pentru stropul de culoare de astazi:.picturile lui Cezanne pe muzica lui Mozart. Pour le coneseur ....

marți, 18 ianuarie 2011

ia daci(a)

Ca un adept al limbajul academic de cea mai inalta calitate empirica nu pot sa nu remarc initiativa profund spirituala surprinsa de acest mesaj profan ce-i drept dar care rezoneaza unui spirit ancestral.
In cuvinte mai normale pacat ca a fost interzisa reclama.
 La capitolul injuraturi insa parca tot mai dulce e graiul stramosesc.


Pro(s)t_est(em)

Ce diferenta majora! Asa se protesta acum 20 de ani
Asa se protesteaza acum!
Eu inteleg, in nemernicia mea, ca noi ca si popor la lectia despre solidaritate am lipsit in masa, dar la capitolul penibilitate am luat examenele cu brio.
Pentru cei care protesteaza in acest inceput de 2011 legat de pretul benzinei tin sa precizez ca daca platesc in monede sau monezi, acesta este un protest la adresa unei biete casiere cel mult. Daca este sa injurati companiile pentru pretul benzinei, de ce nu suntem corectii si  uitam ca o buna parte din pret deriva din taxele guvernantilor.
Deci daca e sa injuram, fie si penibil, de ce sa nu injuram toti  vinovatii?
Ps: Daca la noi pana si protestul pana la urma e motiv de socializare si reclama, de ce nu facem si protestelor pagina de Facebook si blog?

Viata-i greu si multa rau

Sunt in genere un vesnic posac, obsedat de ruptura din turul pantalonilor, care vrea de la viata stropul de culoare care sa-i confere acesteia gust.Din pacate pentru mine si ale mele papile gustative traiesc in rahat si sunt prea tanar sa inteleg nationalismul(bancul la sfarsitul postarii), dar incerc macar sa ma adaptez la starea de fapt. Ca sa raspund unei intrebari ce imi roade uneori gandurile: de ce nu devin migrator?
In primul rand recunosc ca sunt fascinat de romani. Nu cred sa mai existe persoane mai complexe din multe puncte de vedere, furnicarind pe continentele Terrei.Dar principalul argument, personal ce-i drept, e ca la nivel individual, singurul care exista in fapt, in spatiul Carpato-Danubiano- Pontic inca nu a ajuns in totalitate globalizarea.
Si daca este un lucru pe care il urasc mai abitir decat prostia atunci vorbim despre universalizarea ei.

Banc
Un vierme tata si fiu locuiau confortabil intr-o balega. Intr-o buna zi, tatal isi conduce fiul sa vada lumea.
Ajung ei la suprafata si fiul intreaba:
-Tata, dar ce este padurea asta verde, minunata care ne inconjoara?
-Fiule, acesta este iarba.
-Tata, dar ce este acoperisul albastru maret de deasupra?
-Fiule, acesta este cerul!
-Tata, dar daca lumea ce ne incojoara este atat de minunata de ce locuim noi in rahatul urat mirositor?
-Fiule, esti prea tanar sa intelegi nationalismul!

Un stop de culoare Leonardo da Vinci

Un alt mare clasic al picturii Leonardo da Vinci.
 
Ca sa evitam discutii inutile  Dan Brown scrie fictiune.