joi, 10 martie 2011

Viata de caine.

O noua cruciada ne framanta madularele obosite de impartit atata dreptate in jur: cainii fara stapan. In apararea dreptului acestora la viata toata suflarea se organizeaza, comenteaza si raspandeste opinii pe canalele media.
Pana si acei puhavi ce ocupa sfintele scaune din Parlament au hotarat sa se miste punand pe masa proiectul de lege amanat inca din 2007 care reglementeza soarta patrupedelor.
Cea mai draguta declaratie vine de la un eurodeputat, care considera inlaturarea cainilor de pe strazi ca fiind traumatizanta pentru copii mai mult chiar turistii strainii vor fi speriati de aceste masuri si vor decide sa ocoleasca Romania.
Adevarul e ca nu aveam loc de turistii care cu aparatele foto ne tot pozau maidanezii. Iar copii cand vad haitele de caini repezindu-se spre ei sar in sus de fericire mai ceva decat la bradul de Craciun
Sustinem dreptul fiecarei fiinte la viata, dar pe acelasi principiu cu porcii ce avem de ii facem friptura la fiecare Ignat?.
Cainii fara stapan sunt o problema. Respectand dreptul lor la existenta o sa ajungem sa nu mai putem iesi din case de teama lor. Oricum in anumite zone ale Capitalei sa strabati dupa o anumita ora imprejurimile e un act de bravura din cauza pericolului patruped.
Drama e ca noi privim problema cu aceasi atittudine tampa ce ne caracterizeaza.

2 comentarii:

  1. noi luptam mai mult pentru drepturile patrupedelor decat pentru drepturile omului. Copii nostri nu au dreptul la siguranta? ce te faci cand iesi cu el in parc si vezi baritai dulaul ca vine maraind la el? sau te duci sa plimbi copilul sa se joace in parc si nuare loc de excrementele maidanezilor care umbla in voie? imi sunt dragi patripedele nu sunt de acord cu omorarea lor prin diferite mijloace ... dar sa fiu macabra.. doamnelor nu e asa ca va plac pantofiorii de lac foarte la moda? e aflati ca daca vreti sa aveti pantofiori de calitate trebuie sa fie facuti din piele de caine si cum moda cere sacrificii...trebuie sa ne adaptam..:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exempul oferit de tine e emblematic. Nu avem regrete cand purtam haine de piele, cand avem genti de renume sau cand la restaurand cerem delicatese din carne. Pozam insa mereu in aparatori ai bietelor animale, dar ne multumim doar cu a poza

    RăspundețiȘtergere