miercuri, 23 martie 2011

Treceti batalione romane.... marea inot


Din nou am plecat la razboi. Din principiu un conflict armant e dovada ca lumea nu a avansat de loc in ultimele milenii. E adevarat nu ne mai spargem capetele cu bate dar nici nu prea suntem capabili sa convietuim pasnic si sincer nu prea cred ca vom putea vreodata.
Vestea cu adevarat socanta nu e faptul ca ne-am alaturat din pozitia de sluga unui razboi, cu asta ne-am cam obisnuit, pe mine ma impresioneaza faptul ca trimitem flota marina in Mediterana. Bine exagerez trimitem o nava, dar faptul ca mai avem o nava jur ca este o surpriza.
Si din nou nu vorbim de o nava moderna ci de o galata de suruburi achizitionata in regim SH de la Marea Britanie , dar nu conteaza nici asta , noi avem flota.
Nu inteleg de ce nu suntem mai proactivi in domeniul militar. Mult mai bine trimiteam niste economisti de la finante, niste specialisti de la agricultura, niste legisti, si in cel mult 3 luni Libia era in colap, iar stimatul dictator Gaddafi jelea de mama focului puterea pierduta. Nici 3 luni nu cred ca ne trebuia sa punem de o clica care sa jupoaie de putere teribila amentiare libiana.
Avem ca si tara atat de mult potential distructiv care din pacate nu e exploatat la maxim. Pacat

Un comentariu:

  1. Stai ca acu am cetit si eu prin Curierul National cum ca trimitem si noi, citez, "o fregata", si nu orice nava, ci "Fregata Regele Ferdinand" :)) sarmanul rege, daca ar stii ...
    Conform aceluias ziar, "fregata va efectua în Libia operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte că ar transporta de exemplu armament către Libia." Ce Doamne iarta-ma sa faca astia ai nostri cu evapa aia ?!? M-as mira dk ar mai trage :)) Nu ma intelegeti gresit, sunt patriot, dar cnad n-ai cu ce ... n-ai cu ce :
    si e trist ...

    RăspundețiȘtergere