marți, 22 martie 2011

Concepte vechi in haine noi


Mai importanta e iluzia decat esenta, mereu. Asta prentru ca iluzia e cel mai usor de dobandit si intretinut. Poate chiar are si o doza de puritate suplimentara..
Ne hranim visele, ne faurim viziunea, ne generam planuri totul pornind de la iluzie.
Azi ma declar un fan al acesteia. Imi place iluzia de primvara, de schimbare, de lumea noua pe care o captez si prin care ma redefinesc. Traiesc in soapta conceptului ca poate.
Acest poate al meu bazat pe nimic imi confera suportabilitatea existentei. Rezist cat timp sunt indoctrinat ca ceva se va schimba cu lumea care ma inconjoara.
Nu pot spune ca nu sunt constient de iluzie, as vrea sa nu fiu, dar nu pot in totalitate sa devin un fanatic al ei. Pot insa trai pe moment in lumea ei, astept insa mereu ca bula de aer sa crape. Sabia lui Damocles in lumea idilica in care e posibila puritatea, doar aici.
Cat de usor ne construim peretii custii din minciunii. Si daca.....

3 comentarii:

  1. iluziile sunt hrana de baza a sufletului nostru... intr-o lume perfecta apar cosmarurile, iar cand suntem asupriti.. visam... cred ca e felul divinitatii de a mentine balanta intre creaturi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar e oara sanatosa atata visare? ce se intampla daca ignori realul, se prea poate ca intr-o zi sa pornim spre dealuri urland. Mai am pe blog un post antagonic despre subiect http://despremiorita.blogspot.com/2011/02/pandorasau-ce-am-inteles-gresit-despre.html, dar pot fi antogonic pt ca sunt pana la urma un inconsevent:). Inca o rugaminte daca se poate, va rog cand se lasa un post sa se foloseasca un nume, ma deranjeaza cand sunt postate sub eticheta anonim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia să fiu și eu o anonimă sub acoperirea numelui meu, iluziile sunt benefice atâta timp cât nu sunt confundate cu amăgirile, e așa confortabil să credem în poatele nostru personal, să învelim amarul în ciocolată cu lapte, să crestăm pe drumul atât de prăfuit straturi cu maci pentru a da culoare, avem iluzii pentru că avem nevoie de ele, trăim ca să ne iluzionăm, să visăm, dar important este să dăm consistență acestor vise/iluzii...E primăvară și azi credem în poate...

    RăspundețiȘtergere