marți, 22 martie 2011

Sa punem suruburi la centrala.



De cand cu evenimentele din Japonia, pe meleagurile mirotice, s-a pus in discutie siguranta natiunii in caz de potop. Cu stupoare a existat constatarea ca elementele de siguranta de la centrala de la Cernavoda sunt furnizate de o firma de apartament care distribuie fonduri la partidele politice cu drag si spor.
Acum sa afirm ca democratia romana nu a fost in stare nici macar sa dea cu var sudoarea comunista exista posibilitatea sa fiu injurat. Dar nu ma refer la doctrine aici, ci pur si simplu la viteza de melc in care ne dezvoltam ca infrastructura. Daca Libia se incordeaza putin, dupa terminarea actualului conflict in cel putin doi ani are toate sansele sa ne depaseasca. Sa ne amintim cum radeam de castravetii de peste Dunare si acum bulgarii se descurca mult mai bine decat noi.
Si nu e clasa politica singura vinovata ci mentalitatea noastra orientata ca viziunea peste gard la capra vecinului cand la noi in ograda pute a muntii de mizerie.

2 comentarii:

  1. am vazut si eu toata chestia asta cu suruburile, fiind mecanice , ele respecta standardele din momentul proiectarii (anii '70...) dar cum toata lumea civilizata a trecut pe hidraulic avansat , doar nu te asteptai ca romania sa fie altceva decat un gica contra al standardelor de siguranta nucleare?! lasa ba ca merge si asa ... doar suntem pamantul binecuvantat , pun inginerii un acatist si se rezolva..... ce cristosu masii, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. In fapt e probabil sa ne imaginam ca o centrala nucleara seamana pana la urma cu o Dacie, deci daca nu functioneaza ceva, punem o sarma, contact si gata: e ca noua :)

    RăspundețiȘtergere