joi, 21 aprilie 2011

Are Cezar murături pentru salată



Ave Caesar morituri te salutant, în traducere liberă are Cezar murături pentru salată.
Nu am înţeles democraţia niciodată. Nu ne stă în caracter am putea conchide fără teama că am greşi prea mult. Aşa că la noi a lua atitudine atunci când ne îndreptăm spre tiranie este şi va rămâne un concept absurd. Purtăm în sânge nevoia de un Tătuc,  pentru noi comunismul a fost şi va rămâne o epocă de aur. 
Dăcă nu purtăm pe grumaz un papuc parcă nu suntem noi.
 '' Ieuropeni,, nu am fost şi nici nu prea avem şanse să devenim prea curând. Poţi să afirmi despre mirosul de balegă că este cea mai minunată esenţă cunoscută de om, dar tot rahat rămâne. Aşă că la noi democraţia s-a născut moartă, rezultatul unui incest între Traian si Decebal. 


Banc ajutător:
Ajuns în Iad un individ este repartizat la cazane. Sarcina lui să-i oprească pe cei ce încercau să scoată capul din cazan. După o lună petrecută în sectorul german al Iadul acesta cere să fie realocat. După două luni petrecuta în sectorul chinez al Iadului cere din nou să fie mutat. Este repartizat la cazanele românilor. Nu se mai aude nimic de el. Superiorii acestuia nedumeriţi îl convoacă la o sedinţă explicativă.
- La germani era groaznic când unul se ridica la suprafată se ridicau toţi , chinezii erau pur şi simplu prea mulţi si trebuia să muncesc fără oprire.
La Romăni însă este simplu. Pentru fiecare  român care încearcă să scoată capul la suprafaţă sunt doi care îl trag de picioare.

Un comentariu:

  1. ce pot sa spun esti genial ai adapttat totul atat de bine la realitatea cotidiana incat ti-a iesit de minune.. si din acelasi context face parte un alt dicton latinesc care subliniaza modul in care autoritatile statului isi fac datoria.. veni, vidi, valea...si eternul Bula o sa ramana la fel de reprezentativ pt natia noastra.. " Doamne-Doamne impartea lumii: intelepciune, inteligenta, cinste, onoare.. Si cam la spartul targului veni si Bula sa ia si el ce dadea Al de sus. ajuns in fata scaunului celesc Divinitatea il intreaba: -Pai ce sa iti fac daca ai venit acum nu mai am decat frumusete si prostie ce alegi?
    - Da-mi Doamne prostie ca frumusetea e trecatoare"

    RăspundețiȘtergere