miercuri, 16 februarie 2011

Fat-Frumos din Land of choice

Viata pe plaiurile unde miorita rumega a prost iarba e un fel de bildungsroman. Cu alte cuvinte, tu eroul povestirii, nascut geniu ca sa mori speranta, te trezeste in tara lui Papura Voda, grajdar la o multinationala care te pune zilnic sa trudesti ca sa produci multi bani pentru ei, tu avand drept recompensa o mana de paie. Apoi cresti, ai noroc sa dai peste o mana de jeratic si ai facut rost de o masina. Cu timpul armasarul focos se transformata in martoaga care nici nu te recunoaste ca stapan, caci in fapt de obicei o banca are restul de rate de leasing. Deci te-ai dat de trei ori peste cap si ai devenit o musca. Dupa care apare Ileana, care din cositele ei iti cere si cere si cere si nu stie sa se opreasca pana nu te-a muls de tot. Deci ai ajuns un animal mitologic, o struto-camila cu cel putin doua cocoase, mulsa de toata lumea. Evident prietenul Setila iti devine confident fidel in fiecare zi cel putin o intalnire ca sa ineci amarul.
Acasa alt prieten, Flamanzila, sub forma copiilor care se uita la tine cu niste ochii din ce in ce mai lipsiti de speranta.
Povesta are insa un sfarsit fericit, si ai trait in mediocritate pana la adanci batraneti.
Morala povestii: zambeste, maine va fi cu siguranta mai rau.

Un comentariu:

  1. Bai esti genial pe bune ma amuz de fiecare data cand citesc cate ceva .... dar de fapt stau ca prostul si ma uit de-a mirarea ca e ceva de domeniu rasu-plansu' dilema e mai mare decat in cazul caprei care se tot intreaba... " eu sunt animal sau pozitie?" bine sa nu uitam de tooth fery de la BT sau care o fi... dar nu vine dupa dintisor pt a pune banutul sub perna ci ca acea creatura stranie din "hell boy 2" sa roada tot:)).

    RăspundețiȘtergere