miercuri, 16 februarie 2011

Aud deci exista!

Mereu in cautare de absurd sunt un fan infocat al conversatilor din diferite mijloace de transport pe care din nevoia de deplasare le utilizez frecvent.
Exista o terorie enuntata din cate imi amintesc de Octavian Paler care sustinea ca Romania reala incepe dincolo de Chitila. Eu regasesc cultura autohtona bruta, definita ca margine a alteritatii civilizatiei in genere, in autobuze, trenuri, baruri.
Recent am fost izbit de o conversatie aparent inocenta: domne, sa gandim liber. Discutia era purtata de doi batranei ce doreau evident sa treaca drept intelectuali de marca cu un profund simt al realului inspirat de insipidele televiziuni de stiri. Acum eu ma gandesc cum poti sa nu gandesti liber? Inteleg ca exista enorm de multe forma de cenzura si manipulare, dar cum poti ingradi gandirea pur si simplu nu pot intelege.
Exista o conditie sine qua non pentru subiectul in cauza: sa existe aceasta gandire, din acest punct de vedere exista probleme multiple pentru ca in majoritatea cazurilor ea este atat de infloritoare incat lipseste cu desavarsire. Dar daca gandirea functioneza eu pledez pentru imposibilitea ca ea sa fie tinuta in lanturi. Evident ca totul porneste de la sloganul initiat de un post TV care sutine acesta pleonastica aberatie.
Solutia pentru a evita si rezolva dilema este simpla: sa nu mai gandim, economisim energie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu