marți, 29 martie 2011

Specia nou descoperita: Doctor hologus neuronus in cauza


De la Adam incoace ne cam straduim sa devenim academicieni. Cu trecerea timpului am inventat roata dupa care am facut o lunga pauza. Neuronul fortat de incordarea acelei idei era pe punctul de a plesni. Acum ne multumim cu aparente. E mai simplu asa decat orice constructie care necesita efort intelectual.
Mai nou a aparut pe scara evolutiei o noua specia derivata din manelarus erectus: doctor hologus neuronus in cauza. Acest specia se caractarizaza prin diploma obtinuta din principiu de la celebra universitate de renume mondial, cea mai renumita si de prestigiu.
Si suna atat de frumos cand ne recomanda: Doctor .......
Avem atatia doctori ca ma apuca boala numai cand ma gandesc.
Doctori in toale, in chiloti, doctori in muzica de duzina, doctori in economia pe minus, doctori in drept in gard, etc.
Ma manderesc mult cu poporul mioritc e si normal la cate capete luminitate ma inconjoara ma simt atat de iluminat de intelepciunea lor incat descopar mereu noi sensuri ale vietii.
Din pacate acesta specie doctor hologul neuronus are un deficient major: nu are coloana vertebrala, din nefericire intra la categoria nevertebrate, sau daca as fi rautacios cred ca as gasi loc si la fungii pentru incadrarea lor biologica.
In asteparea unui rasarit mai luminos salut totusi acesta noua derivata a prostie romanesti.

3 comentarii:

  1. avand in vedere ca la noi sunt sufiiente paduri ( cat a mai ramas din ce am avut.. dar tot mai e loc de unde sa tai) avem si foarte multe fabrici de hartie.. igienica.. si cum se anunta vremuri cacacioase fiecare se descurca si mai face rost de un sul.. ce-i drept nu stiu cat de bine face tusul ala cu care scrie diploma de... specializare... si doctorand in... la partea dorsala cu care multi oameni de mare cultura si valoare gandesc dar asta e alta poveste...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate s-a putut observa pana acum din studiul asupra acestei noi specii nu exista inca tendinte de masochism ci doar de narcisim :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi cum ar putea fi societatea asta românească expertă în penibilism dacă nu și prin asta? Nu tre să avem și elite de astea pentru tot idiotu de rând? Exceptăm oamenii aceia pe care-i știm, sau ar trebui, mulți dintre ei nemaifiind printre noi și care într-adevăr și-au meritat titlurile, dar nu prea le-au avut decât postmortem, astăzi doctorimea asta multă poate fi definită printr-un semianalfabetism, printr-un mod aparte de a se autopoziționa pe piedestale create de alți ca ei de prin grota aia infectă politică, printr-o tendință oribilă de a epata prin mondenități intelectualicești care de fapt sunt discursuri sau pretinse critici ale sistemului(o să fac o selecție într-o zi din cărțile distinșilor mei profesori doctori...), nu mă mai uimește această goană după titluri, totul tre să fie după modelul românesc în care fudulia e lege, principiu definitoriu al ignoranței ierarhice...
    Din cauza lor există și atâția proști cu diplome, tocmai ei promovează ignoranța scrisă pe „certificate” de licență/masterat/doctorat...TRIIIIST...

    RăspundețiȘtergere